2018. december 13. Csütörtök
Luca, Otília, Lúcia

 

Dunaújváros belvárosában a KDOP-3.1.1/D1-12-k-2012-0001 számú, „A Városháza és környezetének funkcióbővítő revitalizációja” c. pályázat keretében augusztus 11-től a következő munkálatok várhatóak:

·         Körforgalom: A 3. ütem folyamatban van, mely a körforgalom környéki parkoló építéseket jelenti. A parkolók kivitelezése augusztus végére készül el, így a komplett körforgalmi projektrész is.

·         Polgármesteri Hivatal „C” szárny: Tovább folytatódnak a villamos és gépészeti munkálatok, a belső szakipari munkák (szárazépítés, festési munkák, lakatos munkák, hideg- és melegburkolási munkák) és egyéb belső szakági szerelések. A tetőszigetelés javítása megtörtént, az építmény beázás mentes. A nyílászáró szerkezetek beépítése befejezési stádiumban van. A homlokzattisztítási munkák befejezésre kerültek. Elkezdődött a multifunkciós előadóterembe kerülő akusztikus burkolat tartószerkezetének építése és az álmennyezet építése.

·         Városháza tér és sétány: A vasbeton műtárgyépítési munkák befejeződtek. A medence és környezetének vasbeton szerkezete elkészült. A földmunkaszintek és tükörkészítés befejezés előtt van, ennek folytatásaként pedig a szegélyezés és térburkolások nagy ütemben haladnak. Elkészült a Korányi sorház járdája, és a Városháza előtt is részben az új térburkolaton vezet már az ideiglenes gyalogos útvonal.

·         Játszótéri kiszolgáló épület: Folytatódnak a homlokzatburkolási munkák (oldalfalak).  illetve folyamatosan A belső szakipari munkák befejezés előtti stádiumban vannak.

·         Játszótér: Leszállításra kerültek a játszóeszközök. A terület tükör készítése a végéhez közeledik. A játszóeszközök összeszerelése és elhelyezése a kiviteli terveknek megfelelően nagy ütemben halad.

·         Parkolók: A parkolók 98%-ban elkészültek, de a lakosság még ezeket nem használhatja.

Felhívjuk a Lakosság figyelmét, hogy életbe lépett a Dunaújváros, Aranyvölgyi út – Vasmű út – Tanács utca körforgalmú csomópont építésének III. üteme, a forgalom ezután a már elkészült új körforgalmon keresztül bonyolódik a Tanács utcai ki-be hajtó kivételével. Ez csak a 3. ütem befejezése után kerül átadásra.

Kérjük a közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a kihelyezett útjelző táblákra!

A Városháza tér előtti parkolók megszűntek, illetve  a múzeum környéki területet egyaránt a kivitelezési munkák miatt lezárták. Ideiglenes parkolók kialakítására az Október 23. tér 9. számú lépcsőház mögötti volt tanpályán került sor. Kérjük, hogy ezen a területen fokozott figyelemmel közlekedjenek, mivel a kivitelezéshez használt munkagépek gépparkja is itt került kialakításra.

 Áthelyezésre került a felvonulási terület a Széchenyi park kavicsos részére, és megkezdődött a Városháza mögötti parkoló felújítása.

További információért figyeljék folyamatosan frissülő honlapunkat: www.dvnzrt.hu, kérdéseiket pedig az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címre várjuk.

Bolemanyi Media