2018. december 13. Csütörtök
Luca, Otília, Lúcia

 

Dunaújváros belvárosában a KDOP-3.1.1/D1-12-k-2012-0001 számú, „A Városháza és környezetének funkcióbővítő revitalizációja” c. pályázat keretében július 28-tól a következő munkálatok várhatóak:

·         Körforgalom: A 3. ütem következik, mely a körforgalom környéki parkoló építéseket jelenti. A parkolók kivitelezése augusztusban készül el, így a komplett körforgalmi projektrész is.

·         Polgármesteri Hivatal „C” szárny: Szerkezetépítés, villamos és gépészeti munkálatok, falazás, tovább folytatódnak a belső szakipari munkák (aljzatolás, szigetelés, szárazépítés, lakatos munkák, hidegburkolási munkák, segéd – és teherhordó acélszerkezeti munkálatok, tűzvédelmi bevonatolás, betonozási munkák). Folytatódik a földszinti rész átalakítása. A nyílászárók és a tetőkupolák, valamint a bővítmény acélszerkezetének beépítése megtörtént.

Megkezdődik az acélszerkezet tűzgátló és végleges festése. Ezután az elhelyezésre kerülő üvegek fogadószerkezetének kiépítése következik, és folyamatosan kivitelezésre kerül a homlokzati állvány építése. Az állványról végzik a homlokzattisztítási munkákat. Elkezdődött a multifunkciós előadóterembe kerülő akusztikus burkolat tartószerkezetének építése és az álmennyezet építése.

·         Városháza tér és sétány: A földmunkák, a villamos kábel fektetések folytatódnak. A vasbeton műtárgyépítési munkák is haladnak. A medence és környezetének vasbeton szerkezete elkészült. A földmunkaszintek és tükörkészítés folyamatosan halad, ennek folytatásaként pedig a szegélyezés és térburkolások.

·         Játszótéri kiszolgáló épület: Az acélszerkezeti váz építése befejeződött. Folytatódnak a szigetelési munkák, a tűzvédelmi bevonatolási munkák, a homlokzatburkolási munkák (oldalfalak, tető), illetve folyamatosan haladnak a belső szakipari munkák (aljzatolások, szigetelések, szárazépítés, gépész és villamos alapszerelés) is. Felbontásra került a Korányi sorház járdája és ezzel megkezdődött a járda felújítás.

·         Játszótér: Leszállításra került a játszóeszközök I. üteme. Folyik a terület tükör készítése majd a játszóeszközök helyszínre szállítása, összeszerelése és elhelyezése a kiviteli terveknek megfelelően.

·         Parkolók: A parkolók 90%-ban elkészültek, de a lakosság még ezeket nem használhatja.

Felhívjuk a Lakosság figyelmét, hogy a mai naptól életbe lép a Dunaújváros, Aranyvölgyi út – Vasmű út – Tanács utca körforgalmú csomópont építésének III. üteme, a forgalom ezután a már elkészült új körforgalmon keresztül bonyolódik a Tanács utcai ki-be hajtó kivételével. Ez csak a 3. ütem befejezése után kerül átadásra.

Kérjük a közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a kihelyezett útjelző táblákra!

A Városháza tér előtti parkolók megszűntek, illetve  a múzeum környéki terület egyaránt a kivitelezési munkák miatt lezárásra került. Ideiglenes parkolók kialakítására az Október 23. tér 9. számú lépcsőház mögötti volt tanpályán került sor.

 Áthelyezésre kerül majd a felvonulási terület a Széchenyi park kavicsos részére, ezután megkezdődik a Városháza mögötti parkoló felújítása.

További információért figyeljék folyamatosan frissülő honlapunkat: www.dvnzrt.hu, kérdéseiket pedig az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címre várjuk

Bolemanyi Media