2018. december 13. Csütörtök
Luca, Otília, Lúcia

 

Dunaújváros belvárosában a KDOP-3.1.1/D1-12-k-2012-0001 számú, „A Városháza és környezetének funkcióbővítő revitalizációja” c. pályázat keretében június 30-tól a következő munkálatok várhatóak:

·         Körforgalom: folytatódik az útépítés, földmunkák, szegélyezés, ágyazat készítése, útalapbeton (CKT) készítése, forgalomkorlátozás és útlezárások mellett

·         Polgármesteri Hivatal „C” szárny: szerkezetépítés, villamos és gépészeti munkálatok, falazás, tovább folytatódnak a belső szakipari munkák (aljzatolás, szigetelés, szárazépítés, lakatos munkák, hidegburkolási munkák, segéd – és teherhordó acélszerkezeti munkálatok, tűzvédelmi bevonatolás, betonozási munkák), folytatódik a földszinti rész átalakítása is, a nyílászárók beépítései megkezdődnek, illetve folyamatosan épülnek

·         Városháza tér és sétány: a közműkiváltási és közműépítési munkálatok, a földmunkák, a villamos kábel fektetések folytatódnak. Térburkolási és a vasbeton műtárgyépítési munkák is haladnak. A medence és környezetének vasbeton szerkezete elkészült. Az Október 23. tér 2, 3, 4, 5 és 6. számú lépcsőház előtti járdát a sétány építése miatt felújítják, ezért ezek a lépcsőházak csak a Korányi utca felőli lejáraton lesznek megközelíthetőek. A munkálatok időtartama várhatóan 4 hét, az elkészült járdarészek szakaszosan átadásra fognak kerülni.

·         Játszótéri kiszolgáló épület: az acélszerkezeti váz építése befejeződött, folytatódnak a szigetelési munkák, a tűzvédelmi bevonatolási munkák, a homlokzat burkolási munkák folyamatosan haladnak (oldalfalak, tető). A belső szakipari munkák (aljzatolások, szigetelések, szárazépítés, gépész és villamos alapszerelés) megkezdődtek, illetve folyamatosan haladnak

·         Parkolók: a parkolók elkészültek, kivéve a Kormányablak mögötti (folyamatban van)

Felhívjuk a Lakosság figyelmét, hogy június 16-tól (hétfő) a körforgalom útépítési munkái miatt a Dózsa György útról nem lehet majd elkanyarodni sem a Római körút, sem a Vasmű út irányába. Az Aranyvölgyi út és az új Vasmű út felől a városközpont sem lesz megközelíthető, ezért javasoljuk, hogy a belvárosi úti céljaik eléréséhez a Szórád Márton utat vegyék igénybe. Továbbá az Aranyvölgyi úton lévő jelzőlámpás gyalogátkelőhely megszűnik, ideiglenes átkelő a Köztársaság úti csomópontnál kerül kialakításra. Kérjük a közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a kihelyezett útjelző táblákra!

A lezárások ideje alatt a közszolgálatot teljesítő járművek (buszok, mentő-, tűzoltó-, rendőrautók, taxik) csomóponton történő áthaladása biztosított lesz, erre külön sávot jelöltek ki, sárgán festett BUSZ felirattal.

A körforgalom előreláthatóan a 28. hét végén kerül átadásra.

A Városháza tér előtt jelenleg használt parkolók megszűntek, illetve  a múzeum környéki terület egyaránt a kivitelezési munkák miatt lezárásra került. Ideiglenes parkolók kialakítására az Október 23. tér 9. számú lépcsőház mögötti volt tanpályán került sor.

További információért figyeljék folyamatosan frissülő honlapunkat: www.dvnzrt.hu, kérdéseiket pedig az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címre várjuk.

Bolemanyi Media